Международният филмов фестивал е платформа за алтернативно разпространение на документални филми,

...
Международният филмов фестивал е платформа за алтернативно разпространение на документални филми,
Коментари Харесай

6 документални филма, които е трудно да започнеш да гледаш и невъзможно да спреш

Международният кино фестивал е платформа за различно разпространяване на документални филми, предизвикващи полемики. Прожекциите на авторските документални филми се провеждат на разнородни различни места – в и отвън киносалони, по едно и също време и целогодишно в 8 страни от Централна и Източна Европа. Локациите са всевъзможни – галерии, заведения, клубове, тавански пространства, спирки, замъци, параклиси, на покриви или подземен, навън в града или измежду природата. На някои от прожекциите гостуват основатели и участници във филмите, които се срещат с публиката за полемика в неофициална конюнктура.



У нас тази година фестивалът започва на 5-ти февруари, като хазаин на  КинеДок е, прелестно естетизирано пространство, което провежда редици прожекции на филми, които не бихме могли да гледаме на всички места. Всяка сряда (в рамките на шест седмици) можете да се насладите на скъпо и вълнуващо европейско писмено кино. 

" Тестисите на Тарзан "

Фестивалът стартира с провокативния  " Тестисите на Тарзан " на паметния румънски режисьор Александру Соломон. Филмът споделя за забуления в секрети медицински институт за опити върху маймуни, учреден през 20-те години на XX век в Съветския съюз в Сухуми – столицата на Абхазия.  концепция за " новия човек " обаче се проваля и както маймуните, по този начин и хората в Абхазия стават заложници в един регион, малтретиран от войни и безсмислена свирепост в продължение на десетилетия. Филмът " Тестисите на Тарзан " е показан за пръв път пред международната аудитория на интернационалният кино фестивал " "  през 2018, като е посрещнат доста добре от журито и публиката. 



И още...  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР